ТРАНСПАРЕНТНОСТ

800.00 

ШИФРА: 3007 Категорије: , , ,

Број страна: 201
Писмо: Ћирилица
Повез: Мек
Година издања: 2014
Едиција: Политика науке

Додатне информације

Тежина 440 g
Мере 16.2 × 24 cm

Опис

Франци Демшар
ТРАНСПАРЕНТНОСТ

Када људи схвате да више нису сами са собом, већ да је њихово понашање јавно, почињу да се понашају другачије. Транспарентност је прави и економични лек за превару, крађу, непотизам, тајкунизам и остале мрачне стране људског карактера које се крију у сваком од нас, а које неки мање, а неки више контролишу.

Аутор нас у књигу уводи размишљањем о томе у коликој мери транспарентност може да допринесе унапређењу етичких стандарда и ефикасности функционисања јавних установа. У наставкку, Демшар нам представља могућности у оквиру којих би јавна управа своје функционисање могла да учини транспарентнијим. Ту ће читалац пронаћи детаљну анализу, од оцене тренутног стања до конкретних, очигледних примера и садржаја закона које бисмо морали да усвојимо како би транспарентност постепено завладала у целокупној јавној управи.

Франци Демшар је успешну каријеру научника у Институту „Јожеф Стефан“ наставио као државни секретар Министарства за науку и технологију Републике Словеније. Потом је водио Министарство одбране Републике Словеније, а затим словеначку амбасаду у Руској Федерацији. Од 2004. године директор је Јавне агенције за истраживачку делатност Републике Словеније.

Коментари

Још нема коментара.

Прокометаришите први “ТРАНСПАРЕНТНОСТ”