СРЕЋА

840.00 РСД

ШИФРА: 3012

Број страна: 212
Писмо: Ћирилица
Повез: Мек
Година издања: 2015
Едиција: Популарна наука

  Тежина 206 g
  Мере 12 x 19cm

  Данијел Нетл
  СРЕЋА
  Наука иза вашег осмеха

  Сви је желе, али нико не зна шта је она. Сведоци смо да налукративније индустријске гране – алкохолна, фармацеутска, самоисцелитељске књиге, саветовање свих врста и туризам – профитирају управо од наше тежње да свој живот испунимо срећом. Да ли је Фројд заправо био у праву када је тврдио да је најбоље чему човек може да се нада „трансформација из хистеричног јада у уобичајену несрећу“?

  У првој свеобухватној књизи која говори о једној од најбазичнијих људских жеља, Данијел Нетл истражује због чега тежимо да будемо срећни, како достижемо виши ниво среће, као и различите начине на које се срећа интерпретира у различитим културама. Уз помоћ непрегледне статистичке грађе која обухвата последњих пола века, Нетл открива на које начине су се дефиниције и извори среће мењали кроз време.

  Не дозволите да вас завара лепршави наслов књиге, у маниру безбројних бестселера популарне психологије, јер је највећи део Среће посвећен управо оштром нападу на популарне митове о срећи!

  Данијел Нетл је угледни бихевиорални биолог, психолог и антрополог. Завршио је студије психологије и филозофије на Универзитету Оксфорд, а потом се специјализовао из разних сродних дисциплина. Аутор је бројних занимљивих књига о лудилу, личности, језику и генетици. Годинама уназад ради као професор на Универзитету Њукасл, где је тренутно ангажован као директор Центра за понашање и еволуцију.

  Коментари

  Још нема коментара.

  Прокометаришите први “СРЕЋА”