NAUKA OKO NAS

600.00 

ŠIFRA: 3010 Kategorije: , , ,

Broj strana: 124
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2014
Edicija: Popularna nauka

Dodatne informacije

Težina 319 g
Mere 16.5 × 23.5 cm

Opis

Ljiljana Damjanović (ur.)
NAUKA OKO NAS
Fizička hemija za srednjoškolce

Knjiga Nauka oko nas zasnovana je na istoimenoj manifestaciji koja se od 2010. godine održava na Fakultetu za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu. Namenjena je, pre svega, srednjoškolcima koji žele da bolje spoznaju svet koji nas okružuje i prirodne zakone koji u njemu vladaju. Zanimljiva predavanja i uzbudljivi eksperimenti tumače svakodnevne pojave i aktivnosti, otkrivajući one nevidljive aspekte i niti koje se mogu razumeti i objasniti samo pomoću nauke.

U knjizi su opisani eksperimenti sa detaljno navedenim postupcima, potrebnim materijalima, neophodnom opremom i zaštitnim merama, koje srednjoškolci mogu sami da isprobaju kod kuće ili u školskoj laboratoriji. ”Fizička hemija je sve što je zanimljivo!”, kao što je rekao poznati naučnik Gilbert Luis.

Fakultet za fizičku hemiju, suizdavač knjige, je institucija sa dugom tradicijom, specifična po velikoj otvorenosti za nove ideje i sadržaje, i po tome što se velika pažnja posvećuje usavršavanju i napredovanju studenata i mladih istraživača.

Komentari

Još nema komentara.

Prokometarišite prvi “NAUKA OKO NAS”