НАУЧНА КОМУНИКАЦИЈА

960.00 

Број страна: 236
Писмо: Ћирилица
Повез: Мек
Година издања: 2015
Едиција: Научна комуникација

Додатне информације

Тежина 438 g
Мере 15.5 × 24 cm

Опис

Пјер Ласло
НАУЧНА КОМУНИКАЦИЈА
Практични водич
Да ли имате нове, занимљиве– можда и изузетне –научне резултате?Желите да их препознају ваше колеге научници или да их разуме шира јавност? Намеравате да се обратите доносиоцима одлука како би утицали на њихове ставове?

Онда је Научна комуникацијанезаобилазно штиво за вас. Састоји се из два главна дела, у зависности од тога с ким комуницирате, да ли са колегама из научне заједнице или са јавношћу. У трећем, најкраћем делу говори се о комуницирању са доносиоцима одлука. Оба главна дела подељена су на по два одељка, Смернице и Родови. Смернице су посвећене темама попут активног или пасивног стила писања, језика тела, илустрација и наслова, увода, ироније и обраћања уредницима, акронима… У оквиру одељка Родови обрађени су сви могући медијуми комуникације, попут говора на вечери након конференције, уводног предавања, постер презентација, чланака у магазинима, писања предлога истраживања, телеконференција, говора тела…

Књига Научна комуникација: практични водич прво је издање ове врсте на српском језику и намењена је научницима, инжењерима, едукаторима, новинарима, административном особљу у научним установама, лекарима, уредницима и издавачима – укратко, свакоме ко жели да тешко разумљиве научне податке конвертује у разумљив и интересантан наратив.

Пјер Ласло је познати биохемичарса огромним искуством у научном раду и индустријском консалтингу. Последње две деценије претежно је посвећен научној комуникацији. Аутор је више десетина научнопопулараних издања.

Коментари

Још нема коментара.

Прокометаришите први “НАУЧНА КОМУНИКАЦИЈА”