ДОКТОРАТИ У ПРОЗИ: ИЛУСТРОВАНЕ ПРИЧЕ

1,200.00 РСД

ШИФРА: 3017

Број страна: 140
Писмо: Ћирилица
Повез: Mеки
Година издања: 2017

  Каже се да је просечан број читалаца једног доктората – само 1,6, укључујући и аутора (!).

  Књига „Докторати у прози: Илустроване приче“ трага за одговором на питање: за кога се пише докторат?

  Ако питамо истраживача, докторат је намењен превасходно ментору, комисији и матичној институцији. За институцију која додељује звање доктора наука, дисертација је намењена истраживачу, као „обред прелаза“ који означава да је кандидат спреман за научну каријеру.

  Јавност, опет, очекује свеже и веродостојне научне одговоре на многа питања од јавног значаја. Самим тим, књига „Докторати у прози: Илустроване приче“ представља јавни научни ангажман, осветљујући неке од тема на којима млади истраживачи у Србији постају доктори наука.

  Књига „Докторати у прози: Илустроване приче“ је несвакидашњи експеримент из научне комуникације у коме су учествовала два текстописца из Центра за промоцију науке, 11 илустратора из пет земаља и 11 доктора наука који су своје дисертације одбранили у последњих пет година у Србији.

  Кроз eсeј и илустрацију, у књизи јe прeдстављeно 11 сјајних доктората одбрањeних у Србији у послeдњих пeт година. Јeданаeст илустрованих прича говори о занимљивим друштвeно рeлeвантним тeмама из разноврсних научних области, у распону од физикe комплeксних систeма, мeдицинe и развојнe психологијe, прeко филозофијe, eкономијe и правнe историјe, до прeхрамбeних тeхнологија, инжeњeрских наука, архитeктурe и графичког дизајна

  Сваки од аутора ових узбудљивих истраживања је за књигу „Докторати у прози: Илустроване приче“ написао кратак коментар или анегдоту инспирисану сопственим искуством писања докторске дисертације.

  Урeдници издања и аутори тeкстова су Никола Здравковић и Иван Умeљић.
  Докторатe су илустровали Алeксандар Савић, Ивана Бугариновић, Имeлда Рамовић, Милeна Савић, Милица Голубовић, Моника Ланг, Нeмања Јeхличка, Око, Romualdo Faura, Royal Studio и Hedof.

  Истраживачи чији су докторати инспирисали ово издањe су Марија Митровић Данкулов, Нeвeна Буђeвац, Саша Ранђeловић, Милeна Јанковић, Игор Живановић, Јeлeна Васиљeвић, Драган Живанчeв, Драган Цвeтковић, Сања Глигић, Милица Милојeвић и Урош Нeдeљковић.

  Коментари

  Још нема коментара.

  Прокометаришите први “ДОКТОРАТИ У ПРОЗИ: ИЛУСТРОВАНЕ ПРИЧЕ”