BROJEVI

450.00 

ŠIFRA: 3013 Kategorije: , , ,

Broj strana: 53
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2015
Edicija: Izložbe

Dodatne informacije

Težina 208 g
Mere 26 × 20 cm

Opis

Grupa autora
BROJEVI

Mali, veliki, iracionalni, celi, binarni, negativni, prirodni, decimalni, kompleksni… Svaki broj krije nebrojeno priča, bilo da nas vraća u Staru Grčku, u svet pitagorejaca i njihove magijske matematike, baca među savremene neumoljive zakone fizike, ili uvodi u savremena dela naučne fantastike i otkriva zašto je baš 42 odgovor na pitanje života, svemira i svega ostalog.

Brojevi su deo naše svakodnevice još od vremena kada su naši preci, pre 40.000 godina, učeći da broje dane i životinje urezivali linije po životinjskim kostima i kamenu, pa sve do današnjeg vremena svemoćnih superračunara.Kako smo od praznine došli do nule, kakvu grešku kompanija Gugl nosi u nazivu, kome 13 nije baksuzan broj i koliko se molekula vode nalazi u jednoj čaši? Odgovarajući na ova i druga pitanja, 25 talentovanih umetnika i jedanaest autora tekstova, kroz kratke priče zajednički su predstavili neke od najzanimljivijih karakteristika brojeva.

Brojevi su jedinstveno izdanje u kome su 23 broja predstavljena kroz ilustracije uglednih domaćih dizajnera i tekstove vodećih naučnih novinara. Radove je selektovao poznati beogradski dizajner Slobodan Jovanović Coba, a tekstove je uredila Marija Vidić iz Centra za promociju nauke.

Komentari

Još nema komentara.

Prokometarišite prvi “BROJEVI”