BIOGRAFIJA VODE

1,200.00 

ŠIFRA: 3006 Kategorije: , , ,

Broj strana: 396
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2013
Edicija: Popularna nauka

Dodatne informacije

Težina 84 g
Mere 15.5 × 24 cm

Opis

Filip Bol
BIOGRAFIJA VODE

Biografija vode Filipa Bola, autora naučnopopularnih knjiga i nekadašnjeg urednika u časopisu Nature, uvodi nas u jedinstveno i inteligentno istraživanje svega onoga što znamo i što ne znamo o supstanci koja nas održava u životu. Od biografije do tradicije, od Velikog praska preko rađanja okeana, i sve do samog nastanka života, autorova perspektiva je uvek razumljiva i inspirativna.

Filip Bol je svoje delo skrojio prema očekivanjima ozbiljnog čitaoca i ponudio priču o kiši, susnežici, snegu, pari i drugim oblicima H20, pomažući mu da uvidi zašto je voda tako čudesna supstanca i zbog čega je baš ona matrica života. Od drevnog koncepta vode kao elementa, uviđanja njenog značaja u svetu zemaljske materije, pa do savremenih saznanja i rezultata najnovijih istraživanja, Bol precizno definiše svet u kome živimo – koji ne bi bio moguć bez vode.

Biografiju vode na srpskom jeziku zajednički su objavili Centar za promociju nauke i izdavačka kuća Heliks iz Smedereva, povodom odluke Ujedinjenih nacija da 2013. proglasi Međunarodnom godinom saradnje u oblasti voda.

Filip Bol je jedan od najcenjenijih svetskih naučnih pisaca. Duže od dve decenije uređivao je vodeći svetski naučni časopis Nature. Autor je više desetina knjiga iz raznih naučnih oblasti. Redovni je kolumnista uglednih časopisa, kao što su New Scientist, New York Times, The Guardian i Financial Times. Studirao je hemiju na Univerzitetu Oksford i doktorirao fiziku na Univerzitetu Bristol.

Komentari

Još nema komentara.

Prokometarišite prvi “BIOGRAFIJA VODE”